Füstpajzs bemutatása

Füstpajzs füstpajzs ún. „száraz” füsttel védi értékeit. A folyadék glycol és víz speciális keveréke, melyet a rendszer egy fűtőegységen keresztül, „száraz” füstté alakít.

Füstpajzs működése családiházban

Hasonló füstöt használnak színházakban és diszkókban is, azzal a különbséggel, hogy ezt a füstöt kifejezetten biztonságtechnikai célra fejlesztették ki. Jóval nagyobb koncentrátumú és teljesen átláthatatlan. A füst több mint egy órán keresztül megmarad a helyiségben, de 15-20 perc alapos szellőztetés után nyomtalanul eltűnik a védendő helyiségből.

Füstpajzs füstpajzs hozzákapcsolható a már meglévő riasztórendszerhez. Így közösen, a betörés pillanatában alkotnak tökéletes védelmet. A riasztórendszer értesíti a távfelügyeletet, a füstpajzs pedig effektív fizikai védelmet biztosít, a kivonuló szolgálat érkezéséig. Amit a rabló nem lát, azt nem tudja ellopni!

A rendszer működése a gyakorlatban:

1A füstpajzs csak akkor aktiválódik, amikor a riasztórendszer betörést jelez. A riasztó jelzésére megkezdődik a füstképzés és pillanatok alatt átláthatatlan sűrű füsttel óvja meg testi épségét és védi értékeit a lopás, rablás és vandalizmus ellen. Akár több füstpajzs is csatlakoztatható és indítható egy időben.

2Akár kiegészítő mozgásérzékelő is rendelhető a füstpajzshoz. Ebben az esetben a füstvédelem csak akkor érvényesül, ha a behatolót a védendő térbe lépve, vagy védendő térhez vezető úton meglátja a mozgásérzékelő.

Füstpajzs működési elve

Füstpajzs füstpajzs telepíthető tűzjelző rendszerrel felszerelt helyiségbe is, mivel képes kikapcsolni a tűzjelző rendszert a védendő területen. Ez igaz fordítva is, így tűzesetkor a tűzjelző rendszer kikapcsolja a füstpajzst.


Non stop védelem + gyors reakcióidő

Füstpajzs füstpajzs folyamatos védelmet biztosít a hét minden napján, napi 24 órában. Mindemellett fogyasztása egy 60 wattos izzóéval megegyezik.

Füstpajzs működési elve

Füstpajzs füstpajzs a betöréstől számított 20 másodpercen belül sűrű füsttel árasztja el a védeni kívánt helyiséget, ezáltal megállítja az illegális behatolót. Egy perc folyamatos, pulzáló móddal akár 13 percre is állítható a füstképzési idő. A beépített speciális folyadéktartállyal többször is aktiválható a füstpajzs, így értékeit akár másfél óráig átláthatatlan füst borítja.

A füstvédelem nyitvatartási időben, vagy veszély esetén is aktiválható egy pánikgomb, vagy támadásjelző megnyomásával. Így nem csak értékeit, hanem Ön és alkalmazottai testi épségét is biztonságban tudhatja.

A füst nyomtanul eltűnik, és nem okoz kárt bútorokban, irodai eszközökben és műszaki cikkekben.

Annak ellenére, hogy a füst olyan sűrű, hogy a betörő még a saját kézfejét sem látja, csupán 15-20 perc kell a helyiség átszellőztetésére. Ezután lecsapódás nem keletkezik. A füst nem okoz kárt bútorokban, irodai eszközökben és műszaki cikkekben sem. A betörőnek nincs esélye megvárni, hogy elillanjon a füst, mivel a pulzáló funkcióval, akár másfél órán keresztül is fenntartható a sűrű füstfelhő.

Hálózati feszültség kiesés esetén a füstpajzs belső akkumulátorról működik.

Fontos információk:

  • Egy perc folyamatos, pulzáló móddal akár 13 perces füstképzési idő;
  • hálózati feszültség kiesés esetén működtetés belső akkumulátorokról;
  • fogyasztása egy 60 wattos izzóéval azonos;
  • falra, mennyezetre és rejtve is telepíthető;
  • több irányú vagy célzott füstképzés a specifikus fúvókákkal;
  • a speciális folyadéktartállyal többször is aktiválható a füstpajzs;
  • a füst szagtalan és alapos átszellőztetés után lecsapódás nem keletkezik;
  • masszív, vandálbiztos burkolat, ami több színben is elérhető;
  • az európai EN 50131-8:2009 szabványnak és a MABISZ szabványnak megfelelő biztonságtechnikai eszköz.

Kérje ingyenes termékbemutatónkat!

Jelentkezzen!

Miért a füstpajzs?

Cégcsoportunk magyar tulajdonban áll és 20 éves szakmai múltra tekinthet vissza bízunk benne hamarosan Önt is elégedett ügyfeleink között köszönthetjük.

Forintnyi biztosított érték

Gyakori kérdések

Problémát jelent-e a hamis riasztás…

Gyakori kérdések

Nem, a rendszert úgy tervezték, hogy kiegészítő érzékelőkkel megelőzze a véletlen riasztások miatti aktiválást. A füstágyú telepíthető tűzjelző rendszerrel felszerelt helyiségbe is, mivel képes kikapcsolni a tűzjelző rendszert a védendő...

Bővebben...

Nem veszélyes a füst belélegzése?

Gyakori kérdések

Nem, a füst nem mérgező – nagyobb koncentrációjú füst hosszabb időn keresztüli belélegzése sem mérgező. A füst hasonló a színházakban, illetve koncerteken használatos füsthöz.

Bővebben...

Költséges-e a rendszer fenntartása?

Gyakori kérdések

Nem, a rendszernek készenléti üzemmódban körülbelül egy 60 wattos izzóval megegyező a fogyasztása.

Bővebben...